Kalėdinis keksas

Kalėdinis keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Pienas, 50 mililitrų
  • Kakava, 20 gramų
  • Žemės riešutai, 150 gramų
  • Aliejus, 100 mililitrų
  • Cukraus pudra
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakite su cukrumi. Baltymus gerai išplakite iki putų. Į trynius supilkite aliejų, paplakite, tada berkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Riešutus paskrudinti orkaitėje ir padalinkite perpus, pusę pasilikite užbarstymui ant kekso viršaus. Į tešlą sudėkite dalį riešutų ir baltymus, atsargiai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu (galima ir aliejumi). Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį supilkite į kepimo formą, kitą dalį sumaišykite su kakava ir supilkite ant viršaus. Pabarstykite likusiais riešutais. Kepkite apie 40 minučių 200 laipsnių karščio orkaitėje. Kai iškeps, ataušinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
justas
2010-12-08 19:02
TODEL JI PASALIKIT
justas
2010-12-08 19:01
receptas labai skanus bei aiskus