Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)

Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)
Pyragas labai sotus,galima pavaisinti daug draugu :)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 350 gramų
  • Cukrus, 400 gramų
  • Sviestas, atšaldytas, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska
  • Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
  • Riešutai, kokius mėgstate, 500 gramų
  • Grietinė, 250 mililitrų
  • Medus, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus,dedame žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį, pilame šlakelį vandens. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.

  2. Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.

  3. Sukapojame riešutus (aš susmulkinau su smulkintuvu). Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname.Tada supilame grietinėlę, medų ir mišinį užviriname. Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.

  4. Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija. Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą. Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus. Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
    Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 50 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas savaite ar dvi, kol įgauną tikrąjį savo skonį.Skonis nerealus.Skanaus

  5. Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.

  6. Pyragą pašauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 50 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas savaitę ar dvi, kol įgauną tikrąjį savo skonį. Skonis nerealus.

    Skanaus

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Virginija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
ONUTE
2014-12-15 09:09
Tai konkrečiai,grietine,ar grietinėlė.O su kepimu makalynė.
vika
2013-12-09 12:51
Raso ingridentuose grietine ,o pila grietinele.Ir toks vaizdas ,kad du sykius po 50 min reikia kepti,nelabai tikiu ,kad jis bus skanus.