Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
Pasilepinkite aviečių su migdolais aromatu!
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 150 gramų
- Rudasis cukrus, 100 gramų
- Medus, skystas, 150 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvietiniai miltai, 450 gramų
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Migdolai, trinti, 150 gramų
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Avietės, gali būti šaldytos, 500 gramų
- Migdolai, lapeliai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Sviestą sumaišyti su ruduoju cukrumi ,1 kiaušiniu, medumi, 400 g miltais, kepimo milteliais, cinamonu, druska. Išminkytą tešlą, suvynioti į foliją, padėti valandai į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą iškočioti ir iškloti kepimo formos dugną, o kraštus nupjauti.
Įdarui: sviestą (50 g) reikia gerai išsukti, įmaišyti migdolus, po vieną įmušti 2 likusius kiaušinius, galiausiai berkite miltus (50 g). Mase ištepti tešlą. Uogas sudėti į cukrų, išmaišyti ir paskirstyti ant migdolų masės. Jei atsirado sulčių, tai šiek tiek reikia nupilti. Ant viršaus sudėti tešlos juosteles.
Kepti apie 20 - 25 minučių 180°C temperatūros karščio orkaitėje. Papuošti migdolų drožlėmis.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai