Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais

Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
Pasilepinkite aviečių su migdolais aromatu!
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 150 gramų
  • Rudasis cukrus, 100 gramų
  • Medus, skystas, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kvietiniai miltai, 450 gramų
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Migdolai, trinti, 150 gramų
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Avietės, gali būti šaldytos, 500 gramų
Papuošimui:
  • Migdolai, lapeliai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą sumaišyti su ruduoju cukrumi ,1 kiaušiniu, medumi, 400 g miltais, kepimo milteliais, cinamonu, druska. Išminkytą tešlą, suvynioti į foliją, padėti valandai į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą iškočioti ir iškloti kepimo formos dugną, o kraštus nupjauti.

  2. Įdarui: sviestą (50 g) reikia gerai išsukti, įmaišyti migdolus, po vieną įmušti 2 likusius kiaušinius, galiausiai berkite miltus (50 g). Mase ištepti tešlą. Uogas sudėti į cukrų, išmaišyti ir paskirstyti ant migdolų masės. Jei atsirado sulčių, tai šiek tiek reikia nupilti. Ant viršaus sudėti tešlos juosteles.

  3. Kepti apie 20 - 25 minučių 180°C temperatūros karščio orkaitėje. Papuošti migdolų drožlėmis.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Olia
» Rašyti komentarą
» Komentarai