Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas
- Mielės, 50 gramų
- Pienas, 300 mililitrų
- Cukrus, 45 gramai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Kvietiniai miltai, ~, 500 gramų
- Sviestas, kambario temperatūros, 100 gramų
- Sviestas, kambario temperatūros, 200 gramų
- Šokoladas, kapotas, 100 gramų
- Lazdyno riešutai, 100 gramų
- „Dansukker“ auksaspalvis sirupas, 45 mililitrai
- Kardamonas, malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cinamonas, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, jūros , 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, lengvai plaktas
- „Dansukker“ perlinis cukrus, arba cukranendrių cukraus „Demerara“
Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Maišykite, kol mielės ištirps.
Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių. Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.Visus įdaro produktus sumaišykite atskirame dubenyje ir palikite. Pakilusią tešlą padėkite ant miltais apibarstytos lentos. Padalykite į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite į 18 x 13 cm stačiakampį. Tepkite įdarą ant tešlos, kraštus palikite neapteptus. Susukite kiekvieną stačiakampį ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Padarykite įpjovas vainikuose – perpjaukite tešlą palikdami 1 cm tarp kiekvienos juostelės. Išvyniokite juosteles. Palikite kilti 30 minučių. Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu ar cukranendrių cukrumi. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 20 minučių.