Kalėdinis spanguolių pyragas
KALĖDINIS SPANGUOLIŲ PYRAGAS
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, 1.5 stiklinės
- „Dansukker“ cukrus su cinamonu, 1 stiklinė
- „Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ , 0.5 stiklinės
- Kefyras, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Sviestas, 110 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Apelsinai, tarkuota žievelė, 1 žiupsnelis
- Sultys, (apelsinų), 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Spanguolės, 2 stiklinės
- Graikiniai riešutai, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
10 g. sviesto ištirpinti su cukranendrių cukrumi ir apelsinų sultimis. Pakaitinti pora minučių. Į šią masę supilti spanguoles išmaišytas su riešutais ir apelsinų žievelėm. Gautą masę gerai išmaišyti ir supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.
Į miltus išmaišytus su kepimo milteliais ir druska, supilti cukrų išsuktą su cukrumi ir cinamonu. Dar supilti kefyrą ir įmušti kiaušinį. Gautą masę gerai išplakti ir supilti ant spanguolių. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje , apie 40 min. Patiekti supjaustytą nedideliais gabalėliais, puoštą plakta grietinėle.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-12-08 13:23
Super
2014-12-09 13:38