Kalėdinis spanguolių pyragas

Kalėdinis spanguolių pyragas
KALĖDINIS SPANGUOLIŲ PYRAGAS
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 1.5 stiklinės
  • „Dansukker“ cukrus su cinamonu, 1 stiklinė
  • „Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ , 0.5 stiklinės
  • Kefyras, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Sviestas, 110 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Apelsinai, tarkuota žievelė, 1 žiupsnelis
  • Sultys, (apelsinų), 3 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Spanguolės, 2 stiklinės
  • Graikiniai riešutai, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
  1. 10 g. sviesto ištirpinti su cukranendrių cukrumi ir apelsinų sultimis. Pakaitinti pora minučių. Į šią masę supilti spanguoles išmaišytas su riešutais ir apelsinų žievelėm. Gautą masę gerai išmaišyti ir supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.

  2. Į miltus išmaišytus su kepimo milteliais ir druska, supilti cukrų išsuktą su cukrumi ir cinamonu. Dar supilti kefyrą ir įmušti kiaušinį. Gautą masę gerai išplakti ir supilti ant spanguolių. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje , apie 40 min. Patiekti supjaustytą nedideliais gabalėliais, puoštą plakta grietinėle.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Vilma
» Rašyti komentarą
» Komentarai
inesa
2014-12-09 13:38
awwww kaip skanu
sarune
2014-12-08 13:23
Super