Kalėdinis varškės pyragas

Kalėdinis varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, skardai patepti, 200 gramų
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Grietinė, 200 gramų
  • Druska
  • Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
  • Cukrus, 150 gramų
  • Sviestas, skardai patepti, 10 gramų
  • Cukraus pudra, pabarstymui
  • Varškė, 500 gramų
  • Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
  • Vanilinis cukrus, 16 gramų
Gaminimo instrukcija:

Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri. Į tešlos trupinius sukrėskite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus, ir gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite 150g cukraus, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, gerokai didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių. Varškės pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus :

» Rašyti komentarą
» Komentarai
[email protected]
2015-12-06 22:10
Kaledinis aguonu pyragas
SIMONA
2010-12-04 13:19
SLYKSTU LABAI RIEBU