Kalėdinis varškės pyragas
- Sviestas, skardai patepti, 200 gramų
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Grietinė, 200 gramų
- Druska
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Cukrus, 150 gramų
- Sviestas, skardai patepti, 10 gramų
- Cukraus pudra, pabarstymui
- Varškė, 500 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
- Vanilinis cukrus, 16 gramų
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri. Į tešlos trupinius sukrėskite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus, ir gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite 150g cukraus, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, gerokai didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių. Varškės pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus :
2010-12-04 13:19
2015-12-06 22:10