Kalėdinis zuikis

Kalėdinis zuikis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Veršiena, 500 gramų
  • Kiauliena, 500 gramų
  • Kiaulienos lašiniai, 200 gramų
  • Batonas, išmirkytas piene, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Morkos, 1 vienetas
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Muskatas, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Petražolės, kapotos, 2 valgomieji šaukštai
  • Džiovintas raudonėlis, kapoti, 1 valgomasis šaukštas
  • Sūris, su pelėsiais, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:

Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkos gręžinėlius apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišyti į faršą. Įberti muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėliu ir likusią druską, gerai išminkyti. Iš masės formuoti ritinį, suploti ir viduryje padaryti griovelį. Į jį priberti smulkiai supjaustyto sūrio. Griovelį užtaisyti ir suformuoti zuikį. Skardą patepti aliejumi ir dėti zuikį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos apie 45 min. Patiekti šiltą arba šaltą.

» Rašyti komentarą