Kalėdinis zuikis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Veršiena, 500 gramų
- Kiauliena, 500 gramų
- Kiaulienos lašiniai, 200 gramų
- Batonas, išmirkytas piene, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
- Muskatas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Petražolės, kapotos, 2 valgomieji šaukštai
- Džiovintas raudonėlis, kapoti, 1 valgomasis šaukštas
- Sūris, su pelėsiais, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkos gręžinėlius apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišyti į faršą. Įberti muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėliu ir likusią druską, gerai išminkyti. Iš masės formuoti ritinį, suploti ir viduryje padaryti griovelį. Į jį priberti smulkiai supjaustyto sūrio. Griovelį užtaisyti ir suformuoti zuikį. Skardą patepti aliejumi ir dėti zuikį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos apie 45 min. Patiekti šiltą arba šaltą.
» Rašyti komentarą