Kalėdų žąsis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Žąsis, ~5kg, 1 vienetas
- Kiauliena, 0.5 kilogramo
- Vynas, sausas, raudonas, 0.5 stiklinės
- Sviestas, 0.5 stiklinės
- Pistacijos, 0.5 stiklinės
- Sirupas, cukraus, 0.5 stiklinės
- Svogūnai, 1 vienetas
- Salierai, 5 vienetai
- Kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
- Rozmarinas, 1 arbatinis šaukštelis
- Spanguolės, 1 stiklinė
- Citrinos, žievelė, 1 stiklinė
- Konjakas, 0.25 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Citrinos, žievelė, 1 vienetas
- Jautiena, kumpis
- Druska
- Pipirai, juodieji
Gaminimo instrukcija:
Kiaulienos gabalėlius apkepkite. Svieste kepkite svogūną ir salierus, supylę vyną, minute pavirkite. Kiaulieną maišykite su daržovėmis, žalumynais, kmynais ir rozmarinais, suberkite spanguoles, pistacijas, sudėkite pjaustytą citriną, įdėkite kumpį, supilkite kiaušinius bei konjaką, įberkite druskos, pipirų. Išdarinėtą žąsį prikimškite kiaulienos masės, ištrinkite prieskoniais, dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens. Indą šaukite į karšą orkaitę. Po 20 minučių temperatūrą sumažinkite iki 160C, žąsį palaistykite cukraus sirupu ir kepkite dažnai laistydami.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-12-16 14:02