Kalėdų žąsis

Kalėdų žąsis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žąsis, ~5kg, 1 vienetas
  • Kiauliena, 0.5 kilogramo
  • Vynas, sausas, raudonas, 0.5 stiklinės
  • Sviestas, 0.5 stiklinės
  • Pistacijos, 0.5 stiklinės
  • Sirupas, cukraus, 0.5 stiklinės
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Salierai, 5 vienetai
  • Kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Rozmarinas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Spanguolės, 1 stiklinė
  • Citrinos, žievelė, 1 stiklinė
  • Konjakas, 0.25 stiklinės
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Citrinos, žievelė, 1 vienetas
  • Jautiena, kumpis
  • Druska
  • Pipirai, juodieji
Gaminimo instrukcija:

Kiaulienos gabalėlius apkepkite. Svieste kepkite svogūną ir salierus, supylę vyną, minute pavirkite. Kiaulieną maišykite su daržovėmis, žalumynais, kmynais ir rozmarinais, suberkite spanguoles, pistacijas, sudėkite pjaustytą citriną, įdėkite kumpį, supilkite kiaušinius bei konjaką, įberkite druskos, pipirų. Išdarinėtą žąsį prikimškite kiaulienos masės, ištrinkite prieskoniais, dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens. Indą šaukite į karšą orkaitę. Po 20 minučių tem­peratūrą sumažinkite iki 160C, žąsį pa­laistykite cukraus sirupu ir kepkite dažnai laistydami.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
apsivėmęs
2010-12-16 14:02
taip geriau kepti vailoką , o ne žąsį