Kalmarų žiedai tešloje

Kalmarų žiedai tešloje
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kalmarai, nuvalyti, 500 gramų
  • Sojos padažas
  • Prieskoniai, bazilikas, Provanso žolelės, Viduržemio jūros prieskonių mišinys
Gaminimo instrukcija:

Tešlai dar reiks:
2 kiaušiniai
Sausas baltas vynas
Kukurūzų miltai
Sūris

Kalmarus atšaldyti (jeigu buvo sušaldyti), išplauti ir supjaustyti žiedais. Pagardinti prieskoniais, išmaišyti.

2 kiaušinius sumaišyti su kukurūzų miltais ir padaryti labai tirštą masę. Tada pilti į masę vyną, atsargiai maišant. Tešla turi būti tirštesne – na man taip skaniau atrodo :)

Keptuvėje arba puode įkaitinti aliejų. Kalmarų žiedus pirmiausia pamerkite į tešlą ir dėkite į puodą su įkaitusiu aliejumi – atsargiai!!!

Virkite aliejuje, kol tešla gražiai apskrus (30–40 sekundžių). Išėmusios iš puodo žiedus pirmiausia sudėkite į popierinių rankšluosčių išklotą dubenį, kad susigertų riebalai. Ir galima pabarstyti smulkiai sutarkuotu sūriu. Vėliau žiedus dedam ant lėkštės ar padėklo.

Prie kalmarų žiedų tinka ryžiai, šviežių daržovių salotos, arba galima pateikti žiedus prie alaus.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
lina
2014-12-11 21:38
na vaizdelis tu kalmaru nekoks...kelerius metus dirbau Ispanijoje restorane ir butent kepiau kalmarus,be jokiu kiausiniu
(anonimas)
2012-12-24 19:19
skonio reikalas lukai ir valgoma ir kramtoma su dantim vaikeli ir tokius komentarus pasilaikykite sau
lukas
2011-09-13 13:06
kaip jus galit walgyt
AURTAR
2010-04-07 23:45
Super skanu