Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
- Tešla, (mišinys obuolių pyragui), 1 pakelis
- Obuoliai, 6 vienetai
- Sviestas, 50 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Uogienė, obuolių, 4 valgomieji šaukštai
- Cinamonas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinėlė, 35%, 500 mililitrų
Tešlai skirtą mišinį supilti į dubenį. Įmušame kiaušinį ir supilame ištirpintą sviestą. Viską išsukame mediniu šaukštu, paskui išminkome rankomis. Tešla puri ir minkšta. Paliekame ją pusvalandžiui šaltai.
Apvalią, atsegamais šonais kepimo skardą išklojame iškočiota tešla, padarydami 2 cm. kraštelius. Obuolius nulupame, išskobiame sėklalizdžius. Perpjauname kiekvieną jų horizontaliai pusiau ir išdėliojame ant tešlos.
Į kiekvieno obuolio dalies vidų pridedame obuolių uogienės, taip įdarytus obuolius apibarstome maltu cinamonu.
Kremui skirtą mišinį ištirpiname 100 ml grietinėlės. Išmaišome. Likusią grietinėlę pakaitiname iki virimo. Maišydami supilame jau pagamintą kremo masę. Pakaitiname dar 1-2 minutes nuolat maišydamos, kad neprisviltų. Kremas sutirštėja. Jį supilame ant obuolių, išdėliotų tešloje.
Pyragą kepame 180 °C temp. orkaitėje 45 minutes. Iškepusį paliekame valandai atvėsti, nes kitaip nesipjausto.
2018-08-24 21:15
2018-09-04 23:40