Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene

Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Tešla, (mišinys obuolių pyragui), 1 pakelis
  • Obuoliai, 6 vienetai
  • Sviestas, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Uogienė, obuolių, 4 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė, 35%, 500 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlai skirtą mišinį supilti į dubenį. Įmušame kiaušinį ir supilame ištirpintą sviestą. Viską išsukame mediniu šaukštu, paskui išminkome rankomis. Tešla puri ir minkšta. Paliekame ją pusvalandžiui šaltai.

  2. Apvalią, atsegamais šonais kepimo skardą išklojame iškočiota tešla, padarydami 2 cm. kraštelius. Obuolius nulupame, išskobiame sėklalizdžius. Perpjauname kiekvieną jų horizontaliai pusiau ir išdėliojame ant tešlos.

  3. Į kiekvieno obuolio dalies vidų pridedame obuolių uogienės, taip įdarytus obuolius apibarstome maltu cinamonu.

  4. Kremui skirtą mišinį ištirpiname 100 ml grietinėlės. Išmaišome. Likusią grietinėlę pakaitiname iki virimo. Maišydami supilame jau pagamintą kremo masę. Pakaitiname dar 1-2 minutes nuolat maišydamos, kad neprisviltų. Kremas sutirštėja. Jį supilame ant obuolių, išdėliotų tešloje.

  5. Pyragą kepame 180 °C temp. orkaitėje 45 minutes. Iškepusį paliekame valandai atvėsti, nes kitaip nesipjausto.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Diana Grockiene
2018-09-04 23:40
Bandysiu
Vardas nesvarbus
2018-08-24 21:15
Svarbu tai, kaip čia aprašytas receptas.O aprašytas labai blogai.Tad kam iš viso rašyti ? Kas pagal tokį aprašymą gali imtis darbo ir bandyti iškepti pyragą ? Sugadinti produktus ? Na ačiū, gal jau kepsiu kitokį.