Karališkos salotos drebučiuose
- Krevetės, 300 gramų
- Bulvės, virtos, 3 vienetai
- Avokadai, 1 vienetas
- Morkos, virtos, 1 vienetas
- Želatina, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanduo, 100 mililitrų
- Druska
- Majonezas, 3 stiklinės
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai, lauro lapai, pipirai
- Kiaušiniai, virti, 3 valgomieji šaukštai
Krevetes išvirti vandenyje su druska, lauro lapais bei pipirais.
Išvirtus kiaušinius, morkas, bulves supjaustyti. Avokado minkštimą supjaustykite smulkiai.
Želatiną užpilti drungnu vandeniu ir palikti išbrinkti. Tada kaitinti, neužvirus, kol granulės ištirps.
Atvėsusią želatiną sumaišykite su majonezu ir grietine.
Norimą indą išklokite maistine plėvele. Pirmiausia gražiai sudėkite krevetes ir tepkite nestorą sluoksnį majonezo -grietinės padažo, tada dėkite sluoksnį sutarkuotų kiaušinių, pabarstykite druskos ir vėl tepkite padažo. Tada dėkite supjaustytą avokado minkštimą, apšlakstykite citrinos sultimis ir vėl tepkite padažą. Ant avokado dėkite supjaustytas morkas ir vėl tekite padažą. Galiausiai dėkite bulves ir sutepkite likusį padažą. Indą padėkite į šaldytuvą sustingti.
Sustingusias salotas papuoškite išvirtomis krevetėmis, citrinos griežinėliu bei žalumynais.