Karamelinis pyragas

Karamelinis pyragas
Skanaus.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Cukrus, 300 gramų
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas, 300 gramų
  • Miltai, 230 gramų
  • Grietinė, Ilzenbergo dvaro ūkis, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Kremui:
  • Grietinėlė, 35%, 800 mililitrų
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
Glajui:
  • Juodasis šokoladas, 200 gramų
  • Pienas, 150 mililitrų
Pertepimui:
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas, 400 gramų
  • Sviestas, Ilzenbergo dvaro ūkis, 200 gramų
  • Grietinėlė, 50 mililitrų
Pabarstymui:
  • Žemės riešutai, smulkintų, 2 saujos
Gaminimo instrukcija:
  1. Pauoršiame tešlą: kiaušinius išplakti su cukrumi, dėti karamelizuotą pieną, grietinę ir gerai išplakti. Miltus maišyti su kepimo milteliais ir sijoti į masę. Išmaišyti, kepti 4 norimo dydžio biskvitus, aš kepiau per visą skardą plonus. Kepti, iki paruduoja, apie 10 minučių, 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje.

  2. Kremui grietinėlę išplakti su cukraus pudra.

  3. Glajui šokoladą ištirpinti su pienu ir gerai išmaišyti.

  4. Pertepimui karamelizuotą kondensuotą pieną išplakti iki vientisos masės su sviestu ir grietinėle.

  5. Formuojame pyragą: pirmiausia visus biskvitus prieš pertepant sudrėkinu virintu, šaltu vandeniu. Ant biskvito tepu dalį šokolado ir dedu dalį grietinėlės kremo, ant viršaus dedu biskvitą ir tepu karamelės pertepimą, dedu trečią biskvitą ir tepu dalį šokoladinio glajaus ir grietinėlės kremo. Dengiu ketvirtą biskvitą ir tepu likusią grietinėlę, puošiu likusiu šokolado glajumi ir barstau smulkinų riešutų.

Porcijų skaičius: 15
Receptą atsiuntė: Rima
» Rašyti komentarą
» Komentarai