Karamelinis sūrio pyragas
- Sausainiai, 12 vienetų
- Sviestas, lydytas, 75 gramai
- Cinamonas, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Sūris, maskarponės / Filadelfijos, 600 gramų
- Dansukker šviesusis sirupas, 270 gramų
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos, žievelė, tarkuota, 0.5 vieneto
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Grietinėlė, 35%, plakta, 150 mililitrų
- „Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ , 450 gramų
- Vanduo, 100 mililitrų
- Grietinėlė, 35%, 35%, 100 mililitrų
- Sviestas, 50 gramų
Naudoti 24 cm apvalią kepimo formą su išimamu pagrindu.
Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius jūros druskos.Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu. Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą kol ruošite įdarą.
Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, sirupą, cukrų ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę. Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml). Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės. Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.