Karamelizuotas keptas kumpis

Karamelizuotas keptas kumpis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulės kumpis, 2 kilogramai
  • Persikų džemas, 300 mililitrų
  • Persikai, konservuoti, 400 mililitrų
  • Garstyčios, 2 valgomieji šaukštai
  • Imbieras, šaknis, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Medus, 3 valgomieji šaukštai
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Penkių pipirų mišinys, 1 arbatinis šaukštelis
  • Rozmarinas, džiovinti, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Lauro lapai, 5 vienetai
  • Gvazdikėliai, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaulienos kumpį ištrinti druska, maltais pipirais, česnako granulėmis, rozmarinu ir lauro lapais. Kumpį surišti, kad gautųsi apvalus ir susispaustų. Įdėti į kepimo plėvelę ir virti pasūdytame vandenyje apie valandą laiko. Paruošto kumpio viršutinę dalį įpjauti ir prismaigstyti gvazdikėlių.

  2. Išsivirti glazūrą. Į puodą sukrėsti persikų džemą, supilti sultis nuo konservuotų persikų, susmulkintus persikus sudėti į garstyčias, kartu sudėti imbierą, cukrų, išspausti citrinos sulčių ir ,pastoviai maišant, virti apie 20 minučių, kol sutirštės. Paruošta glazūra (daugiau kaip pusė viso kiekio) aptepti kumpį.
    Kumpį dėti į skardą ant grotelių. Pilti apie litrą vandens ir kepti apie valandą laiko 200°C temperatūroje. Tada užtepti likusią glazūrą ir kepti dar apie 50 minučių 180 - 170°C temperatūroje (kaimiškoje krosnyje keptas kumpis bus dar geresnio skonio).


    Darbelio šiam patiekalui nemažai, bet juk bajoriški patiekalai tuo ir skiriasi. Citrinos, persikai, apelsinai ir kiti pietų kraštų vaisiai į Lietuvą atkeliavo su Bona Sforca (Žygimanto Augusto motina).

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Almina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
vida
2014-04-22 15:39
Skanu