Karolio varškės spurgos
- Varškė, 500 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 2-3
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska
- Vanilinis cukrus
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Aliejus, virimui
Na ką, nusiplaunam rankas, pasikraunam geros nuotaikos ir pradedam gaminti :)
Pasiimam gana didelį dubenį. Jame dedame varškę, kepimo miltelius, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir kiaušinius (tik trynius).
Kaip elgtis su kiaušiniais ?
Trynį atskiriam nuo baltymų. Trynius dedam į didįjį dubenį. Baltymus į kitą.
Mūsų didįjį dubenį maišom šaukštu - maišom, maišom, maišom :)
Mažąjį dubenėlį suplakame mikseriu iki tol, kol bus viskas balta ir bus labai daug putų :)
Į mūsų didįjį dubenėlį supilam mažąjį ir vėl maišom šaukštu.
Gerai išmaišėm? Į puodą supilam aliejų ir kaitinam kol užvirs.
Dabar šaukšteliu suformuojam spurgytes. Vos joms parudavus, išimam ir greitai apibarstom cukraus pudra.
Dabar mėgaujamės :)
Visos recepto teisės priklauso Karoliui Vyčiui. Vycius.co.cc
2015-07-08 14:50
2015-03-08 12:34
2014-03-04 16:47
2013-10-05 18:45
2015-12-14 11:07