Karpis drebučiuose Kūčioms

Karpis drebučiuose Kūčioms
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Karpis, 2 kilogramai
  • Morkos, vidutinio dydžio, 1 vienetas
  • Salierai, 0.5 vieneto
  • Petražolės, šakelių, 5 vienetai
  • Krapai, šakelių, 4 vienetai
  • Svogūnai, 3 vienetai
  • Želatina, 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 vienetas
  • Žirneliai, žalieji
Gaminimo instrukcija:

Nuskutame karpį ir išdorojame. Nupjauname žiaunas, pelekus ir išimame akis. Nuplovę žuvį supjaustome skersai, nedideliais gabaliukais, apšlakstome citrinos sultimis ir pasūdome. Kol žuvis sūdosi, nuvalome ir nuplauname daržoves. Tada jas supjaustome plonais šiaudeliais ir sudedame į puodą. Užpilame 1 litru vandens ir verdame 5-10 min. Į gautą daržovių sultinį sudedame žuvies gabalus ir žuvies galvą, įberiame žiupsnelį druskos ir žiupsnelį cukraus bei sudedame pipirus. Viską verdame apie 50-60 min. ant mažos ugnies. Kol virs, pasiruošiame želatiną.

Baigus virti išimame žuvies galvą, supilame nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą želatina ir dar kelias minutes paviriname. Baigę virinti, žuvį su daržovėmis sudedama į serviravimo indą, užpilame žuvies sultiniu ir ataušiname. Žuvį drebučiuose galime papuošti petražolių ar krapų šakelėmis, citrinos griežinėliais ir žaliaisiais žirneliais.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: VšĮ "Kretingos maistas"
» Rašyti komentarą
» Komentarai