Karpis pietums
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukrus, arba medus, 1 arbatinis šaukštelis
- Karpis, 1.5 kilogramo
- Prieskoniai, žuviai
- Druska, 10 gramų
- Garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
- Česnakas, 1 skiltelė
- Citrinos, 0.5 vieneto
Gaminimo instrukcija:
Maždaug 1,5 kg dydžio karpiui, išėmęs vidurius, nupjaunu uodegą, pelekus ir galvą. Šie produktai skirti žuvienei, kuri gaminama labai paprastai: į verdantį sultinį dedu šiek tiek morkų, bulvių ir 2-4 šaukštus ryžių. Paskaninama trupučiu druskos, žuvies prieskonių, žiupsneliu petražolių. Baigiant virti, reiktų įdėti porą šaukštų grietinės.
Karpį marinuoju ištrynęs žuvies prieskoniais (pusę pakelio), druska, garstyčiomis, česnaku, citrinos sultimis ir cukrumi arba medumi. Geriausia užmarinuoti iš vakaro. Kepama 180° C orkaitėje apie 1,5 valandos. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-12-10 22:14
Labai gerai
2013-11-15 11:10
AR NEPERDAUG 1,5 val.juk zuvis greit iskepa,nu gal kad didele
2012-01-24 15:28
Mldc!
2011-09-26 00:20
užmarinavau. marinadą patobulinau trupučiu majonezo, krienų, klevų sirupu ir keliais lašeliais sauso vyno. Rytoj kepsiu.
2017-11-18 15:58