Karpis pietums

Karpis pietums
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, arba medus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Karpis, 1.5 kilogramo
  • Prieskoniai, žuviai
  • Druska, 10 gramų
  • Garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Citrinos, 0.5 vieneto
Gaminimo instrukcija:

Maždaug 1,5 kg dydžio karpiui, išėmęs vidurius, nupjaunu uodegą, pelekus ir galvą. Šie produktai skirti žuvienei, kuri gaminama labai paprastai: į verdantį sultinį dedu šiek tiek morkų, bulvių ir 2-4 šaukštus ryžių. Paskaninama trupučiu druskos, žuvies prieskonių, žiupsneliu petražolių. Baigiant virti, reiktų įdėti porą šaukštų grietinės.

Karpį marinuoju ištrynęs žuvies prieskoniais (pusę pakelio), druska, garstyčiomis, česnaku, citrinos sultimis ir cukrumi arba medumi. Geriausia užmarinuoti iš vakaro. Kepama 180° C orkaitėje apie 1,5 valandos. Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
[email protected]
2017-11-18 15:58
Karpis
Maria
2015-12-10 22:14
Labai gerai
O
2013-11-15 11:10
AR NEPERDAUG 1,5 val.juk zuvis greit iskepa,nu gal kad didele
(anonimas)
2012-01-24 15:28


Mldc!
(anonimas)
2011-09-26 00:20
užmarinavau. marinadą patobulinau trupučiu majonezo, krienų, klevų sirupu ir keliais lašeliais sauso vyno. Rytoj kepsiu.