Kavos duona su medumi
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vanduo, verdantis, 250 mililitrų
- Kava, stipri, 3 valgomieji šaukštai
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, rudasis, 1 valgomasis šaukštas
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Ruginiai miltai, 400 gramų
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Mielės, sausos, 8 gramai
- Kalendra, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.
Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).
Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
» Rašyti komentarą
» Komentarai