Kėdainių maltinis

Kėdainių maltinis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiauliena, 800 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Sviestas, tirpintas, 50 gramų
  • Taukai (kiaulių), 30 gramų
  • Džiūvėsėliai, 100 gramų
  • Druska
  • Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:

Įdarui reikės: 300 g marinuotų agurkų, 4 svogūnai, 3 šaukštai tirpinto sviesto, truputį pipirų, lauro lapelių.
Omletui reikės: kiaušinis, 1,5 šaukšto pieno, šaukštelis riebalų.

Kiauliena sumalama, pridedama riebaluose pakepintų svogūnų, įmušami kiaušiniai ir gerai išmaišoma. Iš masės formuojamas paplotis, ant jo dedamas įdaras.

Įdarui marinuoti agurkai supjaustomi kubeliais ir sumaišomi su kapotais svieste pakepintais svogūnais, įberiama prieskonių, druskos. Iš kiaušinio ir pieno iškepamas omletas, į kurį sudedamas agurkų įdaras. Šis įdaras dedamas ant mėsos papločio ir suvyniojamas į volelį. Jis aptepamas kiaušinio plakiniu, apibarstomas džiūvėsėliais ir kepamas riebaluose keptuvėje, o vėliau — orkaitėje. Maltinis tiekiamas užpiltas sviestu. Kartu tiekiama virtų daržovių, šviežių ar raugintų agurkų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
geresnei
2010-03-09 20:18
Laukiam laukiam foto...
geresne
2010-03-07 17:57
O aš vis masčiau, kur tuos baisiuosius marinuotus agurkus kišti... Į kotletą pasirodo .
Spėju bus skanu, įmesiu foto.
violeta maikstenaite
2009-01-19 14:19
patiekalas labai skanus bet man vietoj agurku galetu but grybai