Kėdainių maltinis
- Kiauliena, 800 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Sviestas, tirpintas, 50 gramų
- Taukai (kiaulių), 30 gramų
- Džiūvėsėliai, 100 gramų
- Druska
- Juodieji pipirai
Įdarui reikės: 300 g marinuotų agurkų, 4 svogūnai, 3 šaukštai tirpinto sviesto, truputį pipirų, lauro lapelių.
Omletui reikės: kiaušinis, 1,5 šaukšto pieno, šaukštelis riebalų.
Kiauliena sumalama, pridedama riebaluose pakepintų svogūnų, įmušami kiaušiniai ir gerai išmaišoma. Iš masės formuojamas paplotis, ant jo dedamas įdaras.
Įdarui marinuoti agurkai supjaustomi kubeliais ir sumaišomi su kapotais svieste pakepintais svogūnais, įberiama prieskonių, druskos. Iš kiaušinio ir pieno iškepamas omletas, į kurį sudedamas agurkų įdaras. Šis įdaras dedamas ant mėsos papločio ir suvyniojamas į volelį. Jis aptepamas kiaušinio plakiniu, apibarstomas džiūvėsėliais ir kepamas riebaluose keptuvėje, o vėliau — orkaitėje. Maltinis tiekiamas užpiltas sviestu. Kartu tiekiama virtų daržovių, šviežių ar raugintų agurkų.
2010-03-07 17:57
Spėju bus skanu, įmesiu foto.
2009-01-19 14:19
2010-03-09 20:18