Kefyriniai sklinžiai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kefyras, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Obelių aliejus
- Miltai, 1 stiklinė
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 1
Išplakti kiaušinį su druska, supilti kefyrą, maišant, suberti miltus (tešla turi būti tiršta). Kepti blynus sviesto skonio aliejuje. Patiekti su medumi, uogiene, uogomis ar grietine, sumaišyta su cukrumi ar spirgintais lašinukais (tada cukraus dėti mažiau).
Skanaus!
Blynai yra vienas seniausių patiekalų. Blynus valgė tiek bajorai, tiek paprasti kaimo žmonės. Galbūt daugiau skyrėsi pagardai prie blynų.
Šaltini: žurnalas "Prie kavos"
» Rašyti komentarą
» Komentarai