Kefyro keksiukai su moliūgais

Kefyro keksiukai su moliūgais
Šį kartą dariau be papuošimo.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 240 gramų
  • Moliūgai, trintų, apie 350 gr šviežio, 160 mililitrų
  • Kefyras, 150 mililitrų
  • Cukrus, 120 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Augalinis aliejus, 75 mililitrai
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Maltas cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti gvazdikėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Maltas muskatas, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuluptą moliūgą supjaustome nedideliais gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių, kol suminkštės. Atvėsiname ir elektriniu trintuvu sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingų 160 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 350 g moliūgo, priklauso nuo moliūgo sultingumo.

  2. Kiaušinius, aliejų, kefyrą ir cukrų supilame į dubenį ir neplakdami išmaišome.

  3. Miltus persijojame į kitą indą, sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.

  4. Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase, įdedame trintus moliūgus ir vėl išmaišome. Paruoštą masę dedame į keksiukų formeles, užpildome 3/4 formelės tūrio.

  5. Kepame apie 25 minutes iki 180-190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą
» Komentarai