Keksas su apelsinų sultimis ir razinomis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Miltai, 250 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Aliejus, 100 mililitrų
- Apelsinų sultys, 70 mililitrų
- Razinos, 1 sauja
- vanilės esencija, 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukraus pudra, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Mikseriu išplakti kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. Supilti aliejų ir vėl plakti iki vientisos masės. Tada supilti šviežiai spaustas apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir razinas. Išmaišyti.
Paruoštą tešlą supilkite į kekso kepimo indą. Kepimo popieriumi jo neklojau ir papildomai netepiau jokiais riebalais, jų užteko nuo aliejaus ir keksas nei prie šonų, nei dugno neprikibo.
Kepti iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Kai atvės, paibarstyti curkaus pudros sniegeliu, papuošti mėtos šakele. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai