Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
- Miltai, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 120 gramų
- Aliejus, 80 mililitrų
- Citrinos žievelė, 1 vienetas
- Aguonos, 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukinija, 300 gramų
- Cukraus pudra, 100 gramų
- Citrinų sultys, 1 vienetas
Įkaitiname orkaitę iki 190 C.
Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir plakame elektriniu plakikliu, kol gerai suputoja (apie 5 minutes), tuomet po truputį supilame aliejų.
Cukinijas (man jų prireikė trijų nedidelių) nuplauname, nulupame, sutarkuojame smulkiai, nors galima ir ta vadinama burokine tarka. Į tą patį dubenį įtarkuojame ir citrinos žievelę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir aguonomis.
Tada miltų mišinį įmaišome į kiaušinių masę. Ir galiausiai įmaišome tarkuotas cukinijas. Viską gerai išmaišome. Tešlą dedame į pailgą kekso formą, kurią patepame riebalais ir pabarstome miltais.
Kepame apie 45 minutes, kol įdurtas medinis pagaliukas ištrauktas bus švarus.
Kol iškeptas pyragas vėsta, pasiruošiame glaistą. Jam tiesiog sumaišome citrinos sultis su cukraus pudra. Jei glaistas labai skystas, dedame daugiau pudros ir atvirkščiai.
Keksui pravėsus, jį gausiai aptepame glaistu.
2017-08-09 11:28
2017-02-10 16:38
ir labai skanus labai acu uz si recepta idekite dar recptu i interneta lauksu
2017-08-09 11:32