Keksiukai – saldukai
- Miltai, 200 gramų
- Sviestas, 180 gramų
- Cukrus, 70 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Aliejus, 50 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Uogienė, (pvz. agrastų, juodųjų serbentų) , 1.5 valgomojo šaukšto
- Kakava, 1 valgomasis šaukštas
- Šokoladas, juodas, 1 pakelis
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kava, tirpi, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 pakelis
Miltus persijoti per sietelį, juos sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais, tirpia kava ir vaniliniu cukrumi.
Atskirai baltymus išplakti su cukrumu – šią masę sudėti pačioje pabaigoje – prieš paskutinį išmaišymą ir tešlos sudėliojimą į formele.
Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros.
Į kitą indą su sviestu įmušti kiaušinių trynius, įpilti aiejų ir išplakti. Įpilti pieną ir vėl išplakti.
Tada viską sdėti į vieną indą, supilti ištirpintą šokoladą ir vėl gerai išmaišyti.
Čia laikas sudėti išplatus baltymus. Tešla turi būti puri ir tirštoka. Ją sudėti į silikonines formeles (geriau negu į popierines, nes jos nuo drėgmės gali prarasti išvaizdą – atrodys, kaip šlapios).
Tešlą į formeles dėti po trupučiuką, kad į keksiuko viduriuką tilptų įdėti uogienės.
Kepti iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Keksiukų viršus turi suaižėti.
Išėjo 17 nemažų keksiukų.
Skanaus.