Keksiukai su avietėmis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, (kambario temperatūros), 110 gramų
- Cukrus, 225 gramai
- Kiaušiniai, (kambario temperatūros), 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 270 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pienas, (kambario temperatūros), 120 mililitrų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Avietės, šviežios, 30 vienetų
- Avietės, šviežios
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Standiklis, 1 pakelis
- Grietinėlė, 35%, 35% - 36% riebumo, 250 gramų
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 14
Pradžioje imame sviestą ir išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinius, supilame pieną ir išsukame iki vientisos masės.
Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, tada supilame į indą su skysta mase ir plakame iki vientisos masės.
Į keksiukų formą sudėliokite jei norite popierines formeles ir dėkite maždaug po vieną šaukštą tešlos. Ant tešlos dedame po tris ar daugiau aviečių. Ir galiausiai dedame pusė šaukšto tešlos, kad dar turėtu vietos pakilti.
Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių (būtinai reikia dėti į įkaitintą orkaitę). Kepame maždaug apie 25 min. Kai iškepa būtinai atvėsiname. Kol aušta išplakame grietinėlę su cukrumi bei grietinėlės standikliu. Puošiame grietinėle ir avietėmis :) Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai