Keksiukai su džiovintais vaisiais

Keksiukai su džiovintais vaisiais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vaisiai, džiovinti, 120 gramų
  • Pienas, šiltas, 0.5 stiklinės
  • Miltai, 130 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Soda, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, kambario temperatūros, 120 gramų
  • Cukrus, arba cukraus pudra, 90 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Vanilė, ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 - 190 °C.

  2. Smulkiai supjaustykite džiovintus vaisius (abrikosus, persikus ar kt.) ir užpilkite šiltu pienu.

  3. Išplakite sviestą, pridėkite cukraus, vanilės ir dar kartą išplakite. Įmuškite kiaušinį ir vėl išplakite masę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir persijokite 2 kartus. Miltus sumaišykite su kiaušinių mase ir viską išmaišykite. Pilkite džiovintus vaisius su pienu ir dar kartą permaišykite tešlą maišytuvu.

  4. Tešlą sudėkite į formeles ir kepkite 20 - 30 minučių. Dantų krapštuku galite patikrinti ar kepsiukai jau iškepę (jei tešla nelimpa prie krapštuko - keksiukai iškepti).

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Milda
» Rašyti komentarą
» Komentarai