Keksiukai su maskarponės-spanguolių kremu
- Sviestas, 120 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kondensuotas pienas, 150 gramų
- Cukraus pudra, 50 gramų
- Miltai, 110 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 50 gramų
- Šokoladas, juodasis, 1 vienetas
- Sūris, maskarponės , 150 gramų
- Spanguolės, 1 sauja
Sviestą išsukite su cukraus pudra, vaniliniu cukrum, druska ir plakite apie 2 minutes.
Supilkite kondensuotą pieną ir išplakite iki purumo.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir supilkite į sviesto – kondensuoto pieno masę. Išmaišykite.
Įmuškite trynius, o baltymus išplakite atskirai, o tada supilkite i bendrą masę, keksiukams tai pridės purumo.
Masę supilstykite į keksiukų formą, dėkite į 170°C orkaitę ir kepkite keksiukus apie 20 minučių.
Kol kepa keksiukai paruošiame įdarą:
Maskarponės sūrį išplakame su sutrintomis spanguolėmis.Į iškepusius ir truputį pravėsusius keksiukus konditeriniu švirkštu įpurškiame kremo.
Ištirpdome šokoladą su sviestu ir sumaišome.
Gautu šokoladiniu kremu aptepame keksiukus ir apibarstome (pabarstukais, cukraus pudra, sezamu...t.t).
2016-02-09 22:30
2016-02-09 22:30