Kefyro keksiukai su moliūgais
Šį kartą dariau be papuošimo.
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, 240 gramų
- Moliūgai, trintų, apie 350 gr šviežio, 160 mililitrų
- Kefyras, 150 mililitrų
- Cukrus, 120 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Augalinis aliejus, 75 mililitrai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Maltas cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Malti gvazdikėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Maltas muskatas, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Nuluptą moliūgą supjaustome nedideliais gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių, kol suminkštės. Atvėsiname ir elektriniu trintuvu sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingų 160 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 350 g moliūgo, priklauso nuo moliūgo sultingumo.
Kiaušinius, aliejų, kefyrą ir cukrų supilame į dubenį ir neplakdami išmaišome.
Miltus persijojame į kitą indą, sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.
Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase, įdedame trintus moliūgus ir vėl išmaišome. Paruoštą masę dedame į keksiukų formeles, užpildome 3/4 formelės tūrio.
Kepame apie 25 minutes iki 180-190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
» Rašyti komentarą
» Komentarai