Keksiukai su šokoladinėmis kepurėlėmis
- Sviestas, kambario temperatūros, 100 gramų
- Cukrus, "DanSukker", 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Miltai, 170 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinėlė, 35%, 5 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Sviestas, kambario temperatūros, 100 gramų
- Kakava, milteliai, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, 2 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra, "DanSukker", 2 valgomieji šaukštai
Keksiukai:
Sviestą, cukrų ir kiaušinio trynius išsukite iki purumo. Įplakite grietinėlę ir druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įplakite į tešlą. Tešla bus labai tiršta.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Įmaišykite šaukštu į tešlą 1/3 baltymų, tuomet likusią dalį.
Dėkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos į vieną formelę. Kepkite 180’C apie 25 min.Kremo gamyba:
Sviestą plakti 2 min. tada dėti kakavos miltelius ir pieną, ir lėtu rėžimu plakti (juk nenorit kad virtuvė būtu pilna kakavos miltelių) kai viskas susimaišo galim padidinti greiti ir plati iki vientisos masės. O tada dėti cukraus pudrą ir taip reguliuoti norimo kremo konsistenciją. Ir dekoruojame keksiukus.
Kremo konsistencija reiktų žiūrėti pagal save kokio norisi, tad kiekio produktų gali skirtis!
Kremo konsistencija keisti cukraus pudros pagalba.