Keksiukai su šviežiomis uogomis
Skanaus!
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sviestas, kambario temperatūros, 125 gramai
- Cukraus pudra, 140 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Apelsinų sultys, šviežiai spaustos, 125 mililitrai
- Uogos, šviežios (raudonieji serbentai/mėlynės/avietės...)
- Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Į dubenį sudėti minkštą sviestą, 140 g cukraus pudros, vanilinį cukrų ir išplakti plakikliu iki purumo.
Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant masę.
Į masę įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilti apelsinų sultis ir išmaišyti, kol taps vientisa tešla.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių. Į formeles paskirstyti pusę tešlos, išdėlioti pusę uogų (vienam keksiukui jų neturėtų kliūti daug, užtenka kelių uogų). Išdalinti likusią tešlą ir vėl uždėti po kelias uogas ant keksiukų viršaus.
Kepti 20-25 min. Atvėsintus apibarstyti cukraus pudra.
» Rašyti komentarą
» Komentarai