Kepenėlių duona
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištų kepenėlės, 1 kilogramas
- Džiūvėsėliai, 12 valgomųjų šaukštų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Avižiniai dribsniai, 200 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Vištienos kepenėles labai gerai išplaunu po tekančiu vandeniu ir dedu į virtuvinio kombaino indą su paruoštais peiliais smulkinimui.
Jungiu lėčiausią smulkinimo režimą ir į malamas kepenėles vieną po kito įmušu kiaušinius ir džiūvėsėlius. Pagardinu druska, žiupsneliu kmynų ir šaukšteliu džiovintų žolelių - raudonėlių, peletrūnų, petražolių ar jų mišinio.
Gautą masę gerai permaišau su avižiniais dribsniais ir pilu į kepimo formą. Naudoju silikoninę formą aukštais bortais. Kepu apie 1h 200°C. Atvėsinu formoje ir neliečiu bent 12 h, per tiek laiko šis kepinys įgauna duonos skonį.
Skalsaus!
Autorės receptas
» Rašyti komentarą
» Komentarai