Kepenėlių troškinys
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištų kepenėlės, 400 gramų
- Vynas, baltas, 100 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
- Petražolės, šakelės, 2 vienetai
- Pipirai, juodieji, 4 vienetai
- Kmynai
- Aitrioji paprika
- Cinamonas
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Kepenėlės išverdamos truputyje pasūdyto vandens, įpylus vyno ir įbėrus juodųjų pipirų. Po to jos supjaustomos kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai. Įpilama truputį vandens ir patroškinama. Kai svogūnai suminkštėja ir vanduo išgaruoja, suberiami kmynai, cinamonas, čili pipirai, žalumynai, ir viskas dar truputį patroškinama. Į šį padažą sudedamos kubeliais supjaustytos kepenėlės, supilamas sultinys, kuriame jos virė, įberiama džiūvėsėlių ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Patiekalą galima paduoti tiek karštą, tiek ir šaltą, papuošus citrinos griežinėliais. Atskirai paduodama balta duona.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-08-30 14:16