Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaulės kepenys, 800 gramų
- Putpelės kiaušiniai, virtų, 10 vienetų
- Grietinėlė, 35%, 70 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Lauro lapai, 4 žiupsneliai
- Juodieji pipirai, 3 žiupsneliai
- Penkių pipirų mišinys, 3 žiupsneliai
- Bazilikas, 3 žiupsneliai
- Mairūnas, 2 žiupsneliai
- Rozmarinas, 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.
Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.
» Rašyti komentarą