Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais

Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulės kepenys, 800 gramų
  • Putpelės kiaušiniai, virtų, 10 vienetų
  • Grietinėlė, 35%, 70 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Lauro lapai, 4 žiupsneliai
  • Juodieji pipirai, 3 žiupsneliai
  • Penkių pipirų mišinys, 3 žiupsneliai
  • Bazilikas, 3 žiupsneliai
  • Mairūnas, 2 žiupsneliai
  • Rozmarinas, 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.

  2. Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.

  3. Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.

  4. Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą