Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
- Duona, juoda (ketvirtis kepaliuko), 4 riekės
- Svogūnai, 1 vienetas
- Salierai, šaknis, 0.5 vieneto
- Salierai, stiebas, 0.5 vieneto
- Morkos, 1 vienetas
- Pankolis, (šakniastiebiai), 0.5 vieneto
- Sūris, kietasis (lietuviškas), 50 gramų
- Miežiai, (arba kanapių sėklos), 1 valgomasis šaukštas
- Čiobreliai, šviežios šakelės, 2 valgomieji šaukštai
- Rozmarinas, šviežios šakelės, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Garstyčios, 1 arbatinis šaukštelis
- Saulėgrąžų aliejus, arba alyvuoių aliejus, 200 mililitrų
- Citrinos, 0.5 vieneto
- Druska
Krostinis. Duoną supjaustyti plonomis, nedidelėmis riekelėmis. Ant aliejumi pateptos kepimo skardos gražiai išdėlioti duonos riekeles - svarbu palikti tarpelius tarp riekučių, kad kepant apskrustų ne tik viršus, bet ir šonai. Pabarstyti duoną druska, pipirais ir
smulkintais česnakais. Pašauti į įkaitintą iki 180°C temp. orkaitę (grill funkcija) ir kepti, kol duona gražiai apskrus ir sukietės. Ištraukus duoną iš orkaitės iš karto užtarkuoti lietuviško lietuviško kietojo sūrio.Naminis majonezas. Į dubenį įmušti kiaušinį, bei du kiaušinių trynius, įberti druskos, dėti garstyčių, įspausti citrinos sulčių ir gerai išplakti. Iš lėto (plona srovele) pilti aliejų ir viską gerai išplakti. Galima pagardinti krapais, medumi ir mėgiamais prieskoniais.
Mišrainė. Visas daržoves supjaustyti mažais kubeliais. Į įkaitintą puodą supilti aliejų ir sudėti daržoves su prieskoninėmis žolelėmis. Kepinti,l suminkštės. Atvėsusias daržoves sumaišyti su naminiu majonezu ir sudėti prieskonius.
2014-08-29 14:33
2014-10-20 14:31