Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Antiena, , 600 gramų
- Apelsinų sultys, 0.5 stiklinės
- Apelsinų žievelė, 0.5 stiklinės
- Burokėliai, 100 gramų
- Vanduo, kinkanams, 100 mililitrų
- Sausas raudonas vynas, 50 mililitrų
- Džiovintos slyvos, 20 gramų
- Spanguolės, 20 gramų
- Vyšnios, džiovintos, 10 gramų
- Cinamonas, lazdelė, 1 vienetas
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, kinkanams, 1 valgomasis šaukštas
- Kinkanai, 2 vienetai
- Anyžius, žvaigždinis, 1 vienetas
- Gvazdikėliai, 2 vienetai
- Sulteniai, 3 lapai
- Burokėliai, lapai, 3
- Pipirai
- Vanduo
- Balzaminis kremas
- Druska
- Alyvuogių aliejus
- Gražgarstės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Burokėlį nulupame, apverdame pasūdytame vandenyje apie 5 min. Išpjaustome kvadratėliais.
Slyvas susmulkiname ir verdame su vynu, kol nugaruoja ir sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais.
Nutarkuojame apelsino žievelę (be baltos dalies, ji suteikia kartumo) ir išspaudžiame sultis.
Spanguoles ir vyšnias troškiname su gvazdikėliais, cinamonu, žvaigždiniu anyžiumi, cukrumi, apelsino sultimis ir žievele, kol sutirštėja.
Kinkanus pjauname per pusę ir verdame su cukrumi ir vandeniu, kol sutirštėja.
Anties filė pabarstome prieskoniais, odelę supjaustome įpjovimais, nepasiekiant mėsos ir apkepame keptuvėje, pradžioje odele žemyn.
Baigiame kepti orkaitėje ~ 10-20 min., 180-200 °C temperatūroje.
Lėkštę galima puošti balzamiko kremu.
» Rašyti komentarą
» Komentarai