Kepta antis su bulvių įdaru

Kepta antis su bulvių įdaru
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Antis, 4 kilogramai
  • Bulvės, 15 vienetų
  • Medus, skystas, 3 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 3 valgomieji šaukštai
  • Garstyčios, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Juodieji pipirai, šviežiai sumalti
  • Česnakas, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Antį apdorokite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Įtrinkite druska ir pipirais.
Česnaką sugrūskite.
Išmaišykite medų su citrinos sultimis ir garstyčiomis. Į šią masę įmaišykite česnaką. Marinatu ištepkite antį.
Leiskite įsigerti marinatui. Palaikykite antį 2 valandas šaldytuve, o jei turite daugiau laiko – visą parą.
Į antį pridėkite bulvių ir įdėkite į „kepimo rankovę“. Kiek bulvių netilps į antį, pridėkite šalia. Užriškite rankovės galus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Po to rankovę atsargiai pradurkite ir prakirpkite. Kepkite dar 30 minučių, kad antis apskrustų.
Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Marija
2017-04-15 19:38
Aš kepu pagal šį receptą jau ne pirmą kartą. Labai skaniai gaunasi Bulviu niekuo nebarstau, uztenka nuo anties imarinavimo, česnako dedu beveik visą galvute
Arunas
2015-12-22 12:13
Paprastai antis kepa 2.5-3val. O ne 1val. Cia ne vista.
kestas
2015-01-15 12:27
Bandysiu,o bulvėms kokių prieskonių nereikia? O tikrai tiek daug česnako?
jurate
2015-01-11 11:44
Nu kepu....bet kas gausis tai nz....kai iskeps..bus matyt...:-!
deimante
2013-12-03 12:31
Jo dek stikline drasiai...