Kepta antis su bulvių įdaru
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Antis, 4 kilogramai
- Bulvės, 15 vienetų
- Medus, skystas, 3 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 3 valgomieji šaukštai
- Garstyčios, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Juodieji pipirai, šviežiai sumalti
- Česnakas, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Antį apdorokite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Įtrinkite druska ir pipirais.
Česnaką sugrūskite.
Išmaišykite medų su citrinos sultimis ir garstyčiomis. Į šią masę įmaišykite česnaką. Marinatu ištepkite antį.
Leiskite įsigerti marinatui. Palaikykite antį 2 valandas šaldytuve, o jei turite daugiau laiko – visą parą.
Į antį pridėkite bulvių ir įdėkite į „kepimo rankovę“. Kiek bulvių netilps į antį, pridėkite šalia. Užriškite rankovės galus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Po to rankovę atsargiai pradurkite ir prakirpkite. Kepkite dar 30 minučių, kad antis apskrustų.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-12-22 12:13
Paprastai antis kepa 2.5-3val. O ne 1val. Cia ne vista.
2015-01-15 12:27
Bandysiu,o bulvėms kokių prieskonių nereikia? O tikrai tiek daug česnako?
2015-01-11 11:44
Nu kepu....bet kas gausis tai nz....kai iskeps..bus matyt...:-!
2013-12-03 12:31
Jo dek stikline drasiai...
2017-04-15 19:38