Kepta aviena

Kepta aviena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aviena, nugarinė, 800 gramų
  • Taukai (kiaulių), 20 gramų
  • Morkos, 2 vienetai
  • Petražolės, 1 vienetas
  • Salierai, 1 vienetas
  • Poras, 1 vienetas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Juodieji pipirai
  • Lauro lapai
  • Druska
  • Marinatas (acto), atskiestas 1:3, 1.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto, ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ona
2014-11-11 20:58
Šiap jau mėsą (ne tik avieną) marinuoti su druska ir actu šitiek tai reiškia ją sugadinti. Druska, citrinos sultys mėsą minkšina 2 valandas, o laikant ilgiau mėsa sausėja.
joskedita
2013-02-08 19:00
siandien darom tik kad marinavimui nera tiek laiko, tai bandysiu 6 val pamarinuot kiek stipresniame marinate oku2: