Kepta avienos nugarinė

Kepta avienos nugarinė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aviena, nugarinė, 800 gramų
  • Taukai (kiaulių), 20 gramų
  • Morkos, 2 vienetai
  • Petražolės
  • Salierai, 1 vienetas
  • Poras, 1 vienetas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Juodieji pipirai, malti
  • Lauro lapai
  • Druska
  • Actas, atskiestas 1:3, 1.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ivetukas
2011-06-17 12:40
sekmadieni Gustavas tokia gi kepe