Kepta avienos nugarinė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Aviena, nugarinė, 800 gramų
- Taukai (kiaulių), 20 gramų
- Morkos, 2 vienetai
- Petražolės
- Salierai, 1 vienetas
- Poras, 1 vienetas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Juodieji pipirai, malti
- Lauro lapai
- Druska
- Actas, atskiestas 1:3, 1.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-06-17 12:40