Kepta eglutė
- Medus, dirbtinis, 0.5 litro
- Sviestas, 0.5 kilogramo
- Cukrus, 0.5 kilogramo
- Vanilinis cukrus, 20 gramų
- Miltai, 1.75 kilogramo
- Grietinė, 0.5 litro
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos rūgštis, 1 arbatinis šaukštelis
- Prieskoniai, meduolių, 30 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kiaušiniai, baltymai, 4 vienetai
- Cukrus, miltinis, 0.5 kilogramo
- Citrinos rūgštis, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vanduo, 1 stiklinė
- Sviestas, 300 gramų
- Šokoladas, 100 gramų
- Cukrus, 500 gramų
Į indą sudedamas sviestas, cukrus ir medus - viskas šildoma ant labai silpnos ugnies, kol dalis cukraus ištirps. Paruoštą masę atvėsinti.
Išplakti kiaušinius ir supilti į masę, viską gerai išmaišyti. Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišyti, išmaišius supilti į atvėsusią masę, išmaišyti.
Suberti meduolių prieskonius, išmaišyti ir suberti persijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 6 valandoms padėti šaltai, kad sutvirtėtų.
Tešlą kočioti 1-1,5 cm storio lakštais. Iš popieriaus išsikirpti šešiakampes žmaigždutes po vieną: 24 ,22, 20, 17, 13, 10, 6 cm skersmens. Popierinę žvaigždutę dėti ant iškočiotos tešlos ir išpjaustyti kiekvieno dydžio po 6 vienetus. Dėti į vidutinio karštumo orkaitę (180C), kepti kol paruduos (apie 20 min.)
Atvėsusias išimti iš skardos, susidėti pagal eilę ir klijuoti šokoladiniu glajumi.
Šokoladiniam glajui (žvaigždutėms klijuoti) vandenį su cukrumi virinti, kol, įlašinus lašą į šaltą vandenį, lašas sustings. Tuomet sudėti sviestą, tamsią kakavą, pavirinti ir karštu klijuoti žvaigždutes. Eglę reikia pradėti klijuoti nuo didžiausios žvaigždutės. Suklijavus reikėtų nejudinti 3 dienas. Po to puošti baltu glajumi.
Baltą glajų ruošti: kiaušinių baltymus iki standžių putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai išplakti ir suberti citrinų rūgštį ir vėl viską gerai išplakti.