Kepta jautiena su kriaušėmis

Kepta jautiena su kriaušėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Jautiena, 1 kilogramas
  • Svarainiai, sultys, 1 stiklinė
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Kriaušės, 5 vienetai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Jautiena užpilama marinatu (1 litrui vandens — 3 šaukštai 9% acto), laikoma 2—3 valandas.
Išmirkyta mėsa iš visų pusių išmušama, padaroma 12—15 dūrių. Kriaušės nulupamos, supjaustomos skiltelėmis ir susmaigstomos į mėsą. Taip paruošta mėsa dedama į keptuvę, užpilama lydytu sviestu, užbarstoma džiūvėsėliais, kepama karštoje orkaitėje. Kai truputį paraus, supilamos svarainių sultys, pabarstoma druska, maltais pipirais arba kalendra, įpilama 1 stiklinė karšto vandens. Nuolat palaistoma sunka, kurioje kepa. Kai įdūrus peilį, išeis balta sunka, keptuvė uždengiama ir troškinama nuolat palaistant.
Valgoma užpylus padažu, kuriame kepė, ir virtomis bulvėmis ar marinuotais obuoliais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai