Kepta kiškiena marinate
- Kiškiena, 1 vienetas
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Džiūvėsėliai
- Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 100 gramų
- Kmynai
- Taukai (kiaulių), 20 gramų
- Kadagio uogos
- Juodieji pipirai
- Mairūnas
- Kalendra
- Druska
Marinatui papildomai reikės: 0,5 stiklinės 3% acto, 1 stiklinė raudonojo vyno, citrina (nebūtinai), truputį cukraus, druskos, pipirų, lauro lapelis.
Nuvalytas ir gerai išplautas šaltu vandeniu kiškis užpilamas paruoštu marinatu ir 1—2 dienas palaikomas šaltai. Išimtas iš marinato kiškis nusausinamas, nupjaunama priekinės kojos ir papilvė, paliekama tik nugarinė dalis ir šlaunys. Mėsa prismaigstoma supjaustytų rėželiais lašiniukų, įtrinama aliejumi, druska, sumaišyta su prieskoniais, ir grūstomis kadagio uogomis. I keptuvą įdedama riebalų ar lašiniukų, ant jų dedamas kiškis, įpilama stiklinė marinato ir kepama kartkartėmis palaistant sultimis.
Patiekiant kiškis supjaustomas, sudedamas į pašildytą pusdubenį, apibarstomas džiūvėsėliais (pyrago arba juodos duonos) ir pašlakstomas sviestu.
Atskirai duodama bulvių košės, troškintų raudonųjų kopūstų arba burokėlių, agrastų kompoto, išmirkytų be kauliukų džiovintų slyvų ir kt. Perkoštas padažas paskaninamas grietine ir duodamas padažinėje.