Kepta kurapka

Kepta kurapka
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kurapka, 2 vienetai
  • Kiaulienos lašiniai, 100 gramų
  • Sviestas, 20 gramų
  • Morkos, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Petražolės, 1 vienetas
  • Salierai, šakelė, 1 vienetas
  • Kmynai
  • Juodieji pipirai
  • Lauro lapai
  • Kadagio uogos
  • Citrinos, žievelė
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Išdarinėtos, nuplautos ir nusausintos kurapkos įtrinamos prieskoniais su druska (kmynai sugrūdami). Įvyniojamos į plonai supjaustytus lašiniukus, aprišamos siūlais, sudedamos į keptuvą, įpilama riebalų ir kepama, palaistant esamu skysčiu, apie 50 min.
Tiekiamos karštos arba šaltos. Karštos užpilamos iškoštu padažu, kuriame kepė. Prie jų duodama riebaluose keptų bulvyčių, marinuotų vaisių.
Užkandžiams tiekiamos kurapkos perpjaunamos pusiau, sudedamos į pusdubenį, puošiamos žalumynais, citrinos ar apelsino griežinėliais, galima ir kurapkas po truputį apibarstyti tarkuotomis citrinos ar apelsino žievelėmis.

» Rašyti komentarą