Kepta lašiša su brokolių padažu
- Brokoliai, 200 gramų
- Pelėsinis sūris, 50 gramų
- Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
- Actas, 1 valgomasis šaukštas
- Krapai, padažui
- Sviestas, 80 gramų
- Lašiša, filė, 700 gramų
- Citrinos, 1 vienetas
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Krapai, padažui, 1 sauja
Lašišą apibarstykite druska ir pipirais.
Iš pergamentinio popieriaus išsikirpkite apvalius lakštus (maždaug 20 cm skersmens). 4 porcijoms paruošti reikės 8 lakštų.
Ant pergamentinio popieriaus lapų sudėkite lašišos gabaliukus. Ant viršaus uždėkite 1-2 griežinėlius citrinos.
Apibarstykite krapais ir uždėkite po gabaliuką sviesto.
Uždenkite antruoju popieriaus lapu.
Kepkite orkaitėje apie 15-20 min. 190° C orkaitėje.
Padažas:
brokolius sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 3-4 minutes. Po to išgriebkite ir palikite nusivarvėti.
Brokolius, sūrį, majonezą, actą ir krapus sutrinkite iki vientisos tyrelės su elektriniu trintuvu.
Žuvį patiekite su pasigamintu padažu.
Nepaprastai skanu ir greitai paruošiama.
Gero apetito!