Kepta laukinė antis (ar žąsis)

Kepta laukinė antis (ar žąsis)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Antis, arba žasis, laukinė, 1 vienetas
  • Morkos, 1 vienetas
  • Petražolės, 1 vienetas
  • Salierai, šakelė, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaulienos lašiniai, 100 gramų
  • Sviestas, tirpintas, 1 valgomasis šaukštas
  • Marinatas (acto), 3% acto, 1 stiklinė
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Kmynai
  • Kadagio uogos
Gaminimo instrukcija:

Pro kaklą išdarinėta antis ar žąsis nuplaunama ir kelias valandas laikoma marinate. Išimta nusausinama, įtrinama druska su grūstomis kadagio uogomis, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuve įkaitintus riebalus, įpilama truputį marinato (kuriame ji marinuota), sudedamos pjaustytos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir uždengta kepama apie 1 val orkaitėje vis palaistant sultimis.
Iškepęs paukštis supjaustomas į 4 dalis, sudedamas į pusdubenį, aplink apdėliojamas bulvėmis, grikių koše arba keptais obuoliais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Irena
2016-12-30 21:17
Mergaites,prasau,parasykit antikes marinato sudeti,aciu!

sarune
2013-12-23 21:06
merginos marinates yra puikus! nes cia marinates yra ne naminiai antciai o laukiniai!!! as pati dedu 2stiklines acto, 2 stiklines vandens, petrazoliu druskos...palaikau kazkur 10 valandu ir tada kepu kaip paprasta anti. Actas vien delto yra nes laukines anties mesa yra kietesne o actas duoda minkstumo nebijokit merginos
sarunas
2010-12-25 17:33
is dalies logiskai pagalvojus actas paminkstintu laukinio paukscio mesa,tik reik naudot mazais kiekiais.
frozzenn
2010-12-22 21:17
marinatas labai itartinas: actas, druska, pipirai. nesiryzciau taip anties gadint.
Julija
2010-02-13 12:05
paprasta ir turbut skanu