Kepta laukinė antis (ar žąsis)
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Antis, arba žasis, laukinė, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Petražolės, 1 vienetas
- Salierai, šakelė, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulienos lašiniai, 100 gramų
- Sviestas, tirpintas, 1 valgomasis šaukštas
- Marinatas (acto), 3% acto, 1 stiklinė
- Druska
- Juodieji pipirai
- Kmynai
- Kadagio uogos
Gaminimo instrukcija:
Pro kaklą išdarinėta antis ar žąsis nuplaunama ir kelias valandas laikoma marinate. Išimta nusausinama, įtrinama druska su grūstomis kadagio uogomis, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuve įkaitintus riebalus, įpilama truputį marinato (kuriame ji marinuota), sudedamos pjaustytos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir uždengta kepama apie 1 val orkaitėje vis palaistant sultimis.
Iškepęs paukštis supjaustomas į 4 dalis, sudedamas į pusdubenį, aplink apdėliojamas bulvėmis, grikių koše arba keptais obuoliais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-12-23 21:06
merginos marinates yra puikus! nes cia marinates yra ne naminiai antciai o laukiniai!!! as pati dedu 2stiklines acto, 2 stiklines vandens, petrazoliu druskos...palaikau kazkur 10 valandu ir tada kepu kaip paprasta anti. Actas vien delto yra nes laukines anties mesa yra kietesne o actas duoda minkstumo nebijokit merginos
2010-12-25 17:33
is dalies logiskai pagalvojus actas paminkstintu laukinio paukscio mesa,tik reik naudot mazais kiekiais.
2010-12-22 21:17
marinatas labai itartinas: actas, druska, pipirai. nesiryzciau taip anties gadint.
2010-02-13 12:05
paprasta ir turbut skanu
2016-12-30 21:17