Kepta lydeka

Kepta lydeka
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Jūros lydeka, 1 kilogramas
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Druska
  • Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:

Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į keptuvą su įkaitintu aliejumi, užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu ir kepkite orkaitėje kartais palaistant susidariusiomis sultimis.
Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų, papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
edis
2013-11-03 23:08
Labai skaniai gavosi. Papildomai dėjau po ranka pasitaikiusių rozmarinų, užtarkavau muškato. Miltus paėmiau pilno grūdo, rūpesnius. Grietinė buvo kiek pastovėjusi nuo nugriebiamo naminio pieno, tad padažas turėjo gilų sūrio skonį, jis labai tiko. Galima į padažą įtarkuoti fermentinį sūrį, ir gausis panašus padažo gardinimas. Verta atskirai pravirti bulvių. Kaitra 200, kepė apie pusvalandį - kol dailiai paruduoja.
lydekaite
2011-11-12 18:39
O koks orkaites karstumas,kiek laiko kept?
ine
2011-03-15 19:29
xxx nugi parasyta - užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu
xxx
2011-02-18 13:44
nesuprantu kaip ta grietine ir miltus uzpilt? jie turi buti ismaisyti kartu? kaip-paaiskinkit !
sudzius
2010-10-27 13:57
neblogas,man patiko,svecius dar tik vaisinsiu )