Kepta marinuota veršiena
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Veršiena, 800 gramų
- Kiaulienos lašiniai, 60 gramų
- Taukai (kiaulių), 30 gramų
- Citrinų sultys
- Morkos, 1 vienetas
- Petražolės, 1 vienetas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Druska
- Actas
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai
Gaminimo instrukcija:
Veršiena įtrinama supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis. Iš pipirų, lauro lapelių, acto, cukraus, vandens išverdamas marinatas ir atvėsinamas. Juo užpilta mėsa laikoma 4 val. Vėliau išimama, nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma supjaustytų lašiniukų (išilgai raumenų), dedama į keptuvą su riebalais ir kepama apie 1 val. orkaitėje, vis palaistant atsiradusiu skysčiu. Skersai skaidulų supjaustyta mėsa tiekiama pusdubenyje, užpilta padažu, kuriame kepė. Kartu duodama šviežių ir raugintų daržovių salotų, marinuotų vaisių, virtų bulvių tyrės.
» Rašyti komentarą
» Komentarai