Kepta šventinė žąsis

Kepta šventinė žąsis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žąsis, 1 vienetas
  • Meduolių prieskoniai, Kalėdinis mišinys (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras), 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Majonezas, 300 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustyti žąsies odelę grotelėmis (įpjauti negiliai, tik riebalinį sluoksnį). Į majonezą suberti kalėdinius prieskonius, druską ir pipirus - viską gerai išmaišyti. Žąsį įtrinti pasiruoštu majonezo ir prieksonių marinatu. Geriausiai būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.

  2. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Gilesnę kepimo skardą iškloti foliją, įdėti marintuotą žąsį ir uždengti folija.
    200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
    Patiekti su mėgstamomis daržovėmis, troškintais kopūstais.

  3. Iškepta žąsis kvepės Kalėdomis. Skanaus!

  4. P.S. Susidariusių riebalų neskubėkite išpilti - jie puikiai tiks bulvėms, morkoms ar kitokioms daržovėms apkepinti.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Danutė
» Rašyti komentarą
» Komentarai