Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Višta, apytikriai, 2.5 kilogramo
- Kiauliena, šoninė, 300 gramų
- Konjakas, 70 gramų
- Sviestas, 25 gramai
- Pelerūnas (kietis), šviežias ar džiovintas, 1 valgomasis šaukštas
- Provanso žolelės, 1 valgomasis šaukštas
- Česnakas, trintos, 2 skiltelės
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Sviestą sumaišyti su pelerūnais, trintu česnaku, druska, pipirais ir provanso žolelėmis.
Aptepti sviestu vištą ir kepti orkaitėje 220 C laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Tada ištraukite vištą ir atsargiai ją įdarykite šoninės griežinėliais ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepkite 40 minučių 180°C temp. orkaitėje. Prieš baigiant kepti vištai, apšlakstykite konjaku ir padidinkite temp. iki 220 C.
» Rašyti komentarą
» Komentarai