Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis

Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Višta, apytikriai, 2.5 kilogramo
  • Kiauliena, šoninė, 300 gramų
  • Konjakas, 70 gramų
  • Sviestas, 25 gramai
  • Pelerūnas (kietis), šviežias ar džiovintas, 1 valgomasis šaukštas
  • Provanso žolelės, 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakas, trintos, 2 skiltelės
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą sumaišyti su pelerūnais, trintu česnaku, druska, pipirais ir provanso žolelėmis.

  2. Aptepti sviestu vištą ir kepti orkaitėje 220 C laipsnių temperatūroje apie 30 min.

  3. Tada ištraukite vištą ir atsargiai ją įdarykite šoninės griežinėliais ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepkite 40 minučių 180°C temp. orkaitėje. Prieš baigiant kepti vištai, apšlakstykite konjaku ir padidinkite temp. iki 220 C.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Andrėja
» Rašyti komentarą
» Komentarai