Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru

Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Višta, 1 vienetas
  • Obuoliai, 2 vienetai
  • Ryžiai, virti, 2 pakeliai
  • Česnakas, 4 skiltelės
  • Pipirai
  • Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Kmynai
  • Karis
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištą gerai įtrinkite česnaku, druska, pipirais, kariu ir kmynais. Laikykite mažiausiai tris valandas, o geriausia marinuoti iš vakaro ir kitą dieną kepti.

  2. Nupjauname obuolio žievelę, po to perpjauname per pusę, išskobiame ir supjaustome obuolį į kelias dalis bei sumaišome su virtais ryžiais. Pagardiname druska, pipirais, kariu ir įspaudžiame šiek tiek citrinos.

  3. Įdarą sudedame į vištą ir užsiuvame. Tuomet vištą sutepame majonezu ir apšlakstome citrinos sultimis.

  4. Kepimo skardą patepame aliejumi ir dedame vištą krūtine į dugną. Dedame į 210-230 laipsnių įkaitintą orkaitę. Į kitą skardą pilame vandenį ir dedame į orkaitės dugną. Vištą reikia kepti ne mažiau kaip 3 val. Dažnai tikrinkite skardą su vandeniu ir vis įpilinėkite. Kepdami vištą, dažnai apšlakstykite jos išsiskyrusiomis sultimis. Vartokite su orkaitėje keptomis bulvėmis ir obuoliais bei daržovėmis.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
gerai
2018-12-17 08:58
kad ne 3paras paras o valandas kepti reikia