Kepta žąsiena su slyvų padažu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
- Druska
- Slyvos, džiovintos, 0.5 kilogramo
- Aliejus, 60 gramų
- Cukrus
- Žąsis, 800 gramų
- Juodieji pipirai
- Citrinų sultys
Gaminimo instrukcija:
Žąsiena įtrinama druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikoma. Vėliau aptepama aliejumi, apšlakstoma stipriu arbatžolių nuoviru ir kepama orkaitėje. Baigiant kepti prie jos sudedamos ir išmirkytos slyvos (be kauliukų). Mėsa, išėmus stambius kaulus, tiekiama supjaustyta, sudėta į pašildytą pusdubenį kartu su slyvomis. Skystis, kuriame paukštis kepė, atvėsinamas, iškošiamas, pagardinamas prieskoniais, sumaišomas su išplaktais kiaušinių baltymais. Tuo padažu užpilama mėsa ir dar pakepinama orkaitėje. Tiekiama su biria ryžių koše.
» Rašyti komentarą
» Komentarai